Florion Zorgt

De scholen van Florion worden op het gebied van passend onderwijs begeleid door Florion, centrum voor onderwijsondersteuning.

Ieder kind is uniek en heeft eigen mogelijkheden. Vanuit ons christelijk geloof zijn we ervan overtuigd dat elk kind recht heeft op passend onderwijs, om zijn/haar mogelijkheden zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Kwalitatief goed onderwijs met goede begeleiding zijn daarin speerpunten.
Florion gelooft dat leerkrachten en schoolorganisaties voor een grote uitdaging staan om praktisch vorm te geven aan onderwijs en begeleiding. Florion wil vanuit liefde voor kinderen de leerkrachten helpen in hun onderwijs- en ondersteuningsaanbod.

Florion heeft deze visie op basis van de volgende missie:

  • Florion biedt onderwijsondersteuning aan leerkrachten en teams om te helpen bij het vormgeven van kwalitatief goed onderwijs, vanuit een christelijke identiteit en bij de leerkracht en school passende begeleiding.
  • Florion biedt scholen en leerkrachten begeleiding, training, onderzoek, analyse en advies om Passend Onderwijs te realiseren.

Het uiteindelijke doel is dat we met de school en de ouders bijdragen aan het ontwikkelen van de mogelijkheden van kinderen.

Lees meer over Florion Onderwijsondersteuning.

« ga terug