Ervaringen masterclass

 

Terugblik masterclass

In april 2017 startte de eerste masterclass nieuwe stijl. Leerlingen van groep 7 kwamen een jaarlang elke maandag naar het Greijdanus in Zwolle. Wat hebben zij het afgelopen jaar in de masterclass gedaan?

De leerlingen hebben 7 maanden Spaans gehad om de eerste grondbeginselen te leren. De lessen waren speciaal voor hoogbegaafde leerlingen ontworpen. Afwisselend ging het over de Spaanse cultuur, woorden en zinnen en het oefenen van Spaans met Rosetta Stone (app). Verder hebben de leerlingen veel verschillende vakken gevolgd als scheikunde, natuurkunde, biologie, filosofie, muziek, programmeren en klassieke talen. Maar ook gym was een vak. Geen gewone gym, maar gym in combinatie met 21e-eeuwse vaardigheden als kritisch en creatief denken.

Uit de evaluatie van de leerlingen bleek dat zij de vakken uitdagend vonden en zeer afwisselend. Een leuk proefjaar op het VWO!

 

Dianne Sandink

 

Ervaringen leerlingen

Hallo allemaal,

 

“Ik heb op de masterclass gezeten. Ik vond het heel erg leuk en raad het je absoluut aan. Het leukste vond ik de uitdaging die je daar krijgt, daarom is het ook veel leuker en minder saai dan op de basisschool. Wat ik nog meer heel erg leuk vond, was dat je er heel andere vakken krijgt zoals oude talen/geschriften, filosofie, programmeren etc. Ook krijg je vakken die je op de basisschool ook hebt zoals gym, handvaardigheid, muziek etc. “

 

“ Je leert op de masterclass hoe je onderzoek doet. Dat vond ik in elk geval echt suuuuuuuuuuper leuk, net zoals dat je goed leert werken met een computer/ Chromebook. Op de Masterclass maak je ook kennis met de middelbare school. Je doet onder andere vakken die je ook doet op het voortgezet onderwijs. Je leert er veel van en het is heel leuk. Ook is het leuk dat je de leraren al een beetje kent.”

 

Groetjes van twee oud-leerlingen van de masterclass 2017-2018.

 

 

« ga terug