Accretio en De Zevenster samen verder als Florion

De Verenigingen voor Gereformeerd Primair Onderwijs Accretio en De Zevenster zijn gefuseerd. Ze gaan samen verder onder een nieuwe naam: Florion. Onder de nieuwe naam, waarbij ook een nieuw logo hoort, zorgen ca. 400 medewerkers dat ruim 3700 leerlingen, verspreid over 22 locaties in de regio's Zwolle, Flevoland, Noord-West Veluwe, Noord-West Overijssel en Zuid-West Drenthe, ‘geloofwaardig onderwijs’ krijgen.

Vandaag werd de fusie officieel door het zetten van handtekeningen op de akten bij de notaris. Dit moment werd feestelijk gemarkeerd met het aansnijden van een taart met het nieuwe logo.

De naam Florion is afgeleid van het werkwoord ‘floreren’, dat staat voor: op zijn best zijn, tot volle ontplooiing komen, zich goed ontwikkelen, groeien, bloeien en gedijen. “Ons doel is om kinderen te laten floreren. We willen bijdragen aan hun ontwikkeling, zodat ze gedijen en tot volle ontplooiing komen in een rijke, veilige en eigentijdse leeromgeving”, aldus Gert Laarman, directeur-bestuurder van Florion. “Onze geloofsovertuiging geeft ons onderwijs richting en waarde. Elke dag werken wij in lerende organisaties aan kwalitatief hoogstaand onderwijs. Dat noemen wij geloofwaardig onderwijs, gegeven door professionele medewerkers die geloven in God.”

Florion is een fusie van de gereformeerde schoolverenigingen Accretio en De Zevenster. Het bestuurskantoor is gevestigd in Zwolle (Campus 5). Florion heeft scholen in Zwolle, Dalfsen, Meppel, Steenwijk, Vollenhove, Hoogeveen, Rouveen, Nieuwleusen, Hasselt, Hattem, Kampen, Dronten, Emmeloord, Urk, Lelystad, Heerde en ’t Harde.


 

« ga terug